14 Ocak 2013 Pazartesi

Buhar Kazanlı Ütü Meselesi


Ütü meselesi beni en çok düşündüren en fazla kafa yormama neden olan mesele olmuştur. Belki de alt tarafı ütü ne olacak diyeceksiniz. Ama benim için öyle değil:) Öyle ki ütü benim ev işleri içerisinden en sevmediğim yaparken en sıkıldığım iştir.Bu yüzden benim için en rahat en pratik olan ütüyü bulmam lazımdı.

Öncelikli kararım buhar kazanlıdan yanaydı.Sonra hangi marka ve hangi modeli alacağıma karar vermeliydim.İnternet üzerinden yaptığım araştırmalarda ve çoğu ev hanımlarının yorumlarına baktığımda iki marka öne çıkıyordu sizinde çok iyi bildiğiniz phılıps ve tefal.

Nelere dikkat etmem gerek, hangi özelliklere bakmalıyım diye iyice araştırmış not etmiştim. Öncelikle en önemlisi buhar basıncıydı ve piyasada ki en yüksek buhar basıncı 6 bardı, daha sonra buhar gücü ve şok buhar gücü geliyordu. Şok buhar gücünde ise 260 g idi. ( ki bu inatçı kırışıklıkları açmak için önemli bir etkenmiş) .

Tefalde bu özelliklere sahip Protect Pro GV9461 vardı ve kampanyadaydı





İnceledim baktım özellikle üstünü tamamen kapatan koruyucu kapak çok hoşuma gitti. Ama hemen karar vermeyip karşı mağazaya da gidip phılıpse de bakayım dedim. Phılıpsde de aynı özelliklere sahip philips GC9240 PerfectCare Optimal Tempile vardı





Phılıpsde de özellikle hoşuma giden şey kumaş ayarının olmamasıydı.Sadece düğmeye bas ve aç bu kadar :)

Ama her nedense tefal daha çok kendine çekti. İki mağaza arasında zik zak yaparken yok bu böyle olmayacak en iyisi deneyip karar vereyim dedim ve sağolsun mağaza çalışanları beni geri çevirmediler.
Öncelikle  tefalde çalışanlardan birinin gömleğini ütüledik :) Aslında biraz zor bir kumaştı yani öyle tahmin ediyorum çünkü ne kadar güzel ütülesede dikiş bitiminde ki kalın kırışıklığı ısrarla şok buhar yapmama rağmen açmadı. Ancak her ne kadar zor bir kumaş olsa da sonuç itibari ile elimde ki son model bir buhar kazanlı ütüydü. Bu beni hayal kırıklığına uğratan ilk şeydi.İkincisi üst üste şok buhar yaptığım bölge sarardı ve garip bir koku yayıldı. Sanırım çalışanın gömleğini hafiften yakmıştık:( Satıcıda bizde bu duruma epey şaşırdık çünkü "yakmaz" demişlerdi ütüyü tanıtırken. Bir deneme daha yapalım dedik ve bu kez ütüyü ütü masasında beklettik. Hareketsiz kalınca otomotik kapanıyor dedikleri ütü maalesef daha kötü bir şekilde örtüyü yaktı:( Ya bize eksik ve yanlış tanıttılar ya da ütü özelliklerini taşımıyordu.


Gelgelelim philipse ; serdik ütüledik gayet iyiydi.4-5 kat yaptık ütüledik, her katta aynı sonuç. Dahası balon getirdiler ( tanıtırken zaten balonu ütüleyerek anlatıyorlardı) dokundurdular,gezdirdiler patlamadı.Kıyas etmek için bu ütüyüde masasında beklettik uzunca bir süre sonuç ; yakmadı.


Kararımı tahmin etmişsinizdir. O akşam philips ütümü alarak gittim eve sonuç aradığımı buldum; 


Mutluyum :)




12 yorum:

  1. Güle güle kullanın bir arkadaşımda philips almıştı çok memnun.Bende birgün ütümü değiştiririrsem bu ütüden alıcam.
    sevgiler derya:)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim, ütü konusunda phılıpse güvenim sonsuz ;) İsabetli bir karar yapmış olursunuz..

    YanıtlaSil
  3. merhaba isabetli bir karar olmuş benimde annem tefalinkini kullanıyor hiç memnun değil ısıyı yükseltince kumaşı yakıyor yükseltmeyince kırışıkları açmıyor bende delonghi kullanıyorum hiç yapışmıyor her kumaşı en son ayarda ütülüyorum saten bluzlarımı bile eltimde phlips kullanıyor o hepsinden güzel ütülüyor benim ütüm su damlatmaya başladı eskidi baya bende philips almayı düşünüyorum çünkü ütüde bir numara herzaman philipstir :) tefal özellikle son yıllarda kalitesini çok bozdu

    YanıtlaSil
  4. Evet katılıyorum bence ütü dedin mi phılıpse demeliyiz :)

    YanıtlaSil
  5. Yazıyı okurken inşallah phılıps te karar kılmıştır dedim ve adına sevindim. Ütü denince phılıps denmeli aynen de dediğin gibi. :) Elektrikli süpürge alırsan da phılıps Maraton serisini mutlaka bir incele derim. :)

    YanıtlaSil
  6. Ben ütüyü eve getirip deneme amaçlı kullanınca evet işte bu dedim :) Elektrikli süpürgede maraton ve 9170 arasında kaldık, çekim gücü 9170 in daha fazla olduğu için onu almayı düşünüyoruz ama bugün mağazaya gidip satıcılarlada bir fikir alışverişi yapacağız. :) hayırlısı.

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar;

    Ben 5375 Aquaspeed Autoclean Ütü almak istiyorum. Özellikleri felan gayet iyi. Fakat Tefal ütü fiyatları hakkında doğru bir bilgiye sahip değilim. önerebileceğiniz daha iyi bir ütü var mı? Ve fiyat listesine ulaşabileceğim bir site..

    Teşekkürler.
    İyi Çalışmalar..

    YanıtlaSil
  8. Normal ütüler hakkında pek bilgim yok kazanlı ütü konusunda araştırma yapmıştım. Türkiye'de rahatlıkla bulabileceğimiz şuan için en iyi iki ürün yukarıda bahsettiklerim zaten. Benim tefal deneyimim pek iyi geçmedi açıkcası kumaşı yaktığını ve kırışıklığı açmadığını gözümle gördüm, üstelik özellikleri çok iyi olan ve en son çıkan ürünüydü (!) Her zaman phılıps derim.

    YanıtlaSil
  9. teşekkürlerve tebrikler....inceleme şeklinize hayran kaldım...

    YanıtlaSil
  10. bugün itibariyle ütü konusunda son fikirleriniz nedir? cevap için şimdiden teşekkürler....

    YanıtlaSil
  11. Ben cok sasirdim philips kullandim kotu diyemem ama tefalinde lutfen hakkini yemeyin a dan z ye herseyim tefal coook memnunum

    YanıtlaSil