26 Mart 2013 Salı

Muhteşem ve Kudretli Oz ve Kara mizah üzerine




Evet ben bu filme gittim

Çoçuk filmi denilebilecek kıvamda fantastik bir kurgu. İçimden "ah keşke Bursa'da olsaydımda 8 yaşındaki küçük kardeşimi götürme bahanesi ile izleyiverseydim" dedim durdum. Sonra bu arzumu nişanlıma anlattım, "sorun değil gideriz" deyince pek mutlu oldum :) Ama salonu görmelisiniz %70 çoçuk, geri kalanlar ebeveynler :D




İçimdeki fantastik film aşkı bir başkadır.. Hiç eksilmez, hayal ürünü olan olağanüstü şeylere bayılıyorum :) Mesela bu filmde olduğu gibi porselen oyuncak şehri,uçan maymun,su perileri,kocaman ve şarkı söyleyen çiçekler :)




Görsel olarak epey etkileyici, üç boyutlu olmasıda ayrıca keyifli..




Ben beğendim, tabi zevk meselesi.. Benim gibi özellikle Disnep'in bu tür yapımlarını kaçırmayanlar için keyifli bir film..



Ve diğer mevzu;

Cartoon network ün  pek çok çizgifilmini de kaçırmam misal ; Gumballl, adventure time,flapjack,regular show gibi..  İzlerken kopuyorum resmen :)

Komedi dizileri pek izlemem ama bu kara mizah işini seviyorum. Zaten bana göre çoçuk  çizgifilmi de değil bunlar, bildiğin yetikinler için yapılmış. Sizede çok eğlenceli gelmiyor mu günlük yaşamda ki bazı alışkanlıklar, bazı gerçekler ve insani zaaflar üzerine çaktirmadan yapılan ince espriler ve açıktan dalga geçmeler :)








Mesela Flapjack'ın bir bölümünde Flapjack Fransız bir ladynin eline düşer. Lady onu bir beyfendi yapmaya karalıdır.İşe önce temizlikten başlar. Flapjack banyo olmayacağım diye bağırır Lady nin cevabı ; "Biz Fransızlar yıkanmayız pudralanırız" ve Flapjack ın suratına bir kova pudrayı boca ederler, Flapjack parlar resmen :D Bunu izleyen bir Fransız ne düşünür acaba :) Dönemin Fransa'sını düşünürsek  haksızda değiller ama :)







Lütfen yalnız olmadığımı söyleyin :)

4 yorum:

  1. Yalnız değilsin sinemaya gidince gözlerim animasyon çizgi fil bilimum çocuk filmerini arar çok severim :)

    YanıtlaSil
  2. Yalnız olmadığıma sevindim :) Benimde gözlerim direk animasyon ve fantastik film afişlerine gider :)

    YanıtlaSil
  3. çizgi film ya da animasyon seyretmek tamam çocuklar için yapılsa da bizim de hakkımız :)
    animasyonlara da bayılırım ben de..

    YanıtlaSil