20 Ekim 2013 Pazar

Kına gecesi hazırlıkları -1 kına mumları


Kına gecem için hazır mum almak yerine kendi el emeğim olan ve daha kullanışlı bir şeyler yapmak istiyordum. Zaten gittiğim her kına gecesinde avuç içine takılan ve iki de bir sönen o hazır mumlara epey sinir olmuştum..

Soda şişesinden yapılan mumları bilirsiniz belki , biraz araştırarak biraz da kendimden bir şeyler katarak ortaya güzel   Şeyler çıkardım sanırım :) 



Fotoğrafta ham soda şişelerini görüyorsunuz, işe öncelikle onları alüminyum folyoyla kaplamakla başladım ki tül altından soda şişeleri göze batmasın ve daha estetik bir görüntü oluşsun. 




Folyo ile kaplanan şişeleri daha sonra ölçüp boyutlarına göre kestiğim tülle sarıp boyun kısmından kurdele ile sıkıca bağladım. 



Daha sonra tülümle aynı renk olan mumları yerleştirip mumun boyutuna göre ağız kısmında ki fazla tülleri kestim. ( tülün boyutunu mum ateşinin erişemeyeceği şekilde kesmeliyiz ki mazallah bir kaza yaşanmasın)  




Fotoğrafta da gördüğünüz gibi daha sonra aldığım iri kırmızı gülleri kurdeleye düğüm attığım noktaya silikon tabancası ile yapıştırdım ve ortaya fevkalade kına mumları çıktı :)   



Herkesin beğenesini toplayan kına mumlarım daha sonra arkadaşlarıma hatıra olarak kaldı ki Bayram ziyaretlerinde bir kaç evde komidinleri süslediğini görmek beni çok mutlu etti :) 



Hadi kolları sıvayın ve sizde kendi yorumunuzu katarak kendi kına mumlarınızı kendiniz yapın :)


Herkese sevgiler...

3 yorum:

  1. bu fikre bayıldım birçok şişem vardı yapılabilir :) bu arada banada beklerim :)

    YanıtlaSil
  2. bu fikir gercekten cok guzel bende kina gecem icin yapmak istiyorum kirmizi mumlari nereden temin edebilirim acaba bana fikir verirmisiniz nerelerde satildigi konusunda :)

    YanıtlaSil
  3. MERHABA ELİNİZE SAĞLIK ÇOK GÜZEL OLMUŞ BENDE YAPMAK İSTİYORUM MUMLARI NERDEN ALDINIZ VE MUMUN BOYUTU VE ÇAPI NE KADAR

    YanıtlaSil