26 Mart 2013 Salı

Muhteşem ve Kudretli Oz ve Kara mizah üzerine




Evet ben bu filme gittim

Çoçuk filmi denilebilecek kıvamda fantastik bir kurgu. İçimden "ah keşke Bursa'da olsaydımda 8 yaşındaki küçük kardeşimi götürme bahanesi ile izleyiverseydim" dedim durdum. Sonra bu arzumu nişanlıma anlattım, "sorun değil gideriz" deyince pek mutlu oldum :) Ama salonu görmelisiniz %70 çoçuk, geri kalanlar ebeveynler :D




İçimdeki fantastik film aşkı bir başkadır.. Hiç eksilmez, hayal ürünü olan olağanüstü şeylere bayılıyorum :) Mesela bu filmde olduğu gibi porselen oyuncak şehri,uçan maymun,su perileri,kocaman ve şarkı söyleyen çiçekler :)




Görsel olarak epey etkileyici, üç boyutlu olmasıda ayrıca keyifli..




Ben beğendim, tabi zevk meselesi.. Benim gibi özellikle Disnep'in bu tür yapımlarını kaçırmayanlar için keyifli bir film..



Ve diğer mevzu;

Cartoon network ün  pek çok çizgifilmini de kaçırmam misal ; Gumballl, adventure time,flapjack,regular show gibi..  İzlerken kopuyorum resmen :)

Komedi dizileri pek izlemem ama bu kara mizah işini seviyorum. Zaten bana göre çoçuk  çizgifilmi de değil bunlar, bildiğin yetikinler için yapılmış. Sizede çok eğlenceli gelmiyor mu günlük yaşamda ki bazı alışkanlıklar, bazı gerçekler ve insani zaaflar üzerine çaktirmadan yapılan ince espriler ve açıktan dalga geçmeler :)








Mesela Flapjack'ın bir bölümünde Flapjack Fransız bir ladynin eline düşer. Lady onu bir beyfendi yapmaya karalıdır.İşe önce temizlikten başlar. Flapjack banyo olmayacağım diye bağırır Lady nin cevabı ; "Biz Fransızlar yıkanmayız pudralanırız" ve Flapjack ın suratına bir kova pudrayı boca ederler, Flapjack parlar resmen :D Bunu izleyen bir Fransız ne düşünür acaba :) Dönemin Fransa'sını düşünürsek  haksızda değiller ama :)







Lütfen yalnız olmadığımı söyleyin :)

Çeyiz Alışverişi 4

Merhaba sevgili bloggerlar. Yine çeyiz alışverişi içerikli bir post.. Sanırım şu sıra en çok bu konuyu işleyeceğiz :)

Gelelim son dönem alınanlara ;




 Bu tatlı şeyleri Migros ta buldum son dört taneydi :) Görür görmez bayıldım fiyatları bir kupaya göre biraz pahalı ama bu kadar güzel kupalarlada karşı koyamadım.



Kızlarım diyorum onlara :)





 Nehir markasının kalpli çay kaşıklarını bir çoğunuz biliyorsundur. Bende markofoni indiriminde karşılaşınca aldım. Kendilerine bayılıyorum :)




Bu bardaklarda Gürallardan. Beni hayal kırıklığına uğratan bir markafoni alışverişinden. Görseldeki zerafeti ile orjinali arasında epey fark var :/



Bunlarda ikinci markafoni hayal kırıklığım.. Bu çerezlikleri, arkadaşımdan hediye gelen 6 li  fincan takımıma çok uyumlu diye aldım. Onlarda tıpkı bu üç renkte ve çifterli. Gelince ne göreyim bildiğin kuş maması koyacak büyüklükte 6 tane minik kap.. Bi şekil kullanırım artık..

h


Paşabahçenin  bu heybeli serisine bayılıyorum. Baya aramış bulamamışken birden migrosta karşıma çıktı. Son bir tane :( İçinde dört adet çay bardağı ve tabağı var, onikiye tamamlamaya kararlıyım.



Bunlarda peçete halkalarım, ben yaptım :)  Geçenlerde markette alışverişteyken bir reyonda kelebekli 6lı toka seti gördüm. Anında kafamın üstünde bir ampul yandı  ve aldım.. Yapılışı çok basit ; Kağıt havlu kartonunu eşit büyüklükte kesip halkalar elde ediyoruz. Daha sonra o halkaları kurdele ile sarıp yapıştırıyoruz ya da dikiyoruz. Daha sonra üstüne hazırladığımız süsü yapıştırdık mı tamamdır. Bu süs herşey olabilir :)
Şekil A : Tokalar :)




Ve sonunda elektirikli süpürge konusunda bir karar verdim ve kararım yine phılıpsten yana :)


Eve gelir gelmez açtım denedim. İlk izlenim müthiş ! 

Merak edenler için phılıps 9170 modelin adı.




Tost makinamı diğer küçük ev aletlerim gibi tefalden aldım.. Tefal versatilis modeli. Normal fiyatının baya altında aldım üstelik :) Tefal outlet  sağolsun :)


Şimdilik bu kadar sevgiyle kalın.. :)

21 Mart 2013 Perşembe

Eğlenceli bir mağaza ; The Company :)

Merhaba herkese bu postumda size ara ara uğradığım her gittiğimde farklı şeylerle karşılaştığım içini gezmenin bile çok eğlenceli olduğu bir mağazadan bahsedeceğim. Başka şubesi var mı bilmiyorum ben Airport avm de ki şubesini gidiyorum sadece. Henüz dekorasyon alışverişine başlamadım ama sanırım  o noktaya varınca uğrayacağım ilk duraklardan biri olacak the company :)

O kadar çok dekorasyon fikri verecek objeler var ki anlatmak mümkün değil. Fotoğraflarını çaktirmadan çekmeye çalıştım açıkcası çekindim biraz :)  Hele gözümü alamadığım bir raf vardı ki çalışanlar o kısımda düzenlenme yaptığı için o kısmı  çekemedim :(

Hadi küçük bir tur atalım mağazada ;





Pop art akımı bir çok objeye hakim olmuş resmen. Eğlenceli bulduğum ama açıkçası evimde düşünemediğim bir tarz. Dekorasyonda feminen bir tarzı kendime daha yakın buluyorum.



Boy boy pop art teneke kutular



Kül tablaları..



Pop art tepsi



Şu kutuların güzelliklerine bakar mısınız :)




Bunlarda boy boy teneke kutular.. Her tarzda bulabilirsiniz po art, vintage,cupcake'li..



Bunlarda eski görünümlü teneke çöp kutuları :) Ben evimde böyle bir şey kullanır mıyım bilmiyorum :)



Rengarenk yapay çiçekler..







Gelelim benim en beğeniklerime  ;






Bu çerçevelere ve abajur şeklindeki mumluklara bayıldım !




Kuşlu feforje mumluklar, harika :)



Merdane şeklindeki askılıklar ve ahşap baharatlık standı :) Mutfağında farklılık arayanlar için çok hoş bir tercih olabilir :)


Görseller bu kadar arkadaşlar yakınsanız bir göz atmakta fayda var :)





Sağlıcakla kalın..






14 Mart 2013 Perşembe

Çeyiz alışverişi 3

Merhaba arkadaşlar :)

Biraz uzak kaldım buralardan. Halettmem gereken işler vardı ve bir hafta izne ayrılıp Bursa'ya ailemin yanına gittim.. Tatil güzel ama çabuk bitti , ama baya iyi geldi :)  Evlilik hazırlıklarına devam ediyoruz. Şaka maka 6 ay kaldı. Artık gelinlik baksam mı diye düşünüyorum. Ama nişanımda özellikle son günlerde nasıl kilo verdiğimi hatırladıkça, gelinliğin içinde düğün günü kaybolurmuyum diye endişe etmiyor değilim :)

Son dönemlerde çeyiz alışverişime internetten devam ettim. Ama aldığım ürünler epey gecikmeli geldi. Üstelik gelen ürünlerden bir kaçı beni küçüklüğü ile birhayli şaşırttı. Özellikle markafoniden aldığım çerezlikler barbie bebek oyuncağı gibi falan göründü gözüme. Bundan sonra bazı bildiğim marka ve ürünlerin çok büyük indirimi olmadığı sürece internetten alışveriş yapmayı düşünmüyorum..

Aşağıdakiler 1v1y den dün gelen ürünlerimin görselleri ; 





Tefal su ısıtıcısı. Çelik olmasını özellikle istedim daha uzun ömürlü olsun diye..





Tefal blender-rondo seti. Bunu alarak iyi mi ettim kötü mü bilmiyorum. Bütün ürünleri tek tek mi alsam yoksa böyle set halinde mi diye epey düşündüm. Tabi ki set halinde daha ekonomik oluyor ve ayrıca çok daha az yer kaplıyor. Bunu düşünerekten set halinde olanı tercih ettim. Belki içimizdeki bazı ev hanımları bizimle bu konu hakkıındaki deneyimlerini paylaşabilir :)





Rendede internetten mi alınır demeyin :D

Korkmaz ürünleri indirimdeydi ve gözüme pek bir güçlü heybetli göründü bu rende :)  Aldım gitti :)


Şimdilerde iyi bir elektrikli süpürge arayışı içerisindeyim. Genel olarak bu konuda phılıpsı öneriyorlar. Gerçi bende nedense güveniyorum phılıpse. Haftasonu gidip biraz avm gezip iyi bir süpürge bulmayı umuyorum. Sizin bu konuda görüşleriniz varsa çekinmeden paylaşınız lütfen  :)





Şimdilik bu kadar sağlık ve esenle kalınız :)